Advertisement

كيفية عمل السويسرول

السويسرول من الحلويات الرائعه والجميله جدا 

المقادير:-

 عليكي ان تحصري خمسة بيضات جيدين  +كوب سكر بودره فانيليا واحد وربع كوب دقيق بيكنج بودر ده بالنسبه للاساس 

مقادير الحشو والتجميل 

مربي او كريمه زي ماتحبي  مكسرات مفريه         و سكر بودره           و شيكولاته
 
طرية عمل السويسرول في 10 خطوات

 طريقة عمل السويسرول

الخطوه الاولي 
تدهن صنيه مستطيله  حسب المقاس وحسب الكميات بالسمن السائح ثم تبطن بورق زبده القاع والجوانب ثم تدهن ورق الزبده ويرش بالدقيق 
 الخطوه الثانيه 
اخلطي البيض مع السكر واخفقيه جيدا حتي يصبح الخليط متماسكا ثم تضاف الفانيليا 

الخطوه الثالثه 
يضاق مسحوق البيكنج بودرللدقيق ويخلط جيدا ثم يضاف الدقيق الي خليط البيض  والسكر ويقلب بخفه متناهيه 

الخطوه الرابعه 
يصب الخليط في الصينيه المعده بحيث يغطي قاع الصاج بأكمله 

الخطوه الخامسه 
قومي بوضع العجين في الفرن لمده حوالي 10 دقائق لاحظي أن يكون الفرن حار عند درجة حراره عاليه 
الخطوه السادسه 
قومي بوضع قطعه من ورق الزبده أكبر من حجم الصاج المستعمل فوق فوطه مبلله ومعصوره جيدا ثم ترش بسكر بودره 

الخطوه السابعه 
تقلب كعكة السويسرول بمجرد خروجها من الفرن علي الورقه المعده سابقا بحيث يلتصق السكر بالكعكه 

الخطوه الثامنه 
  
تترك الصينيه فوق السويسرول حتي يبرد تماما ثم تقطع الجوانب بسرعه بعد نزع الورق ثم يتم فرد المربي بسرعه بواسطة سكين التورته العريض مع ترك حوالي واحد سنتمتر من الحواف بدون مربي  لاحظ تخفف المربي بقليل من الماء وتغلي علي النار قبل استخدامها عشان لزوجتها تقل والكعكه تمتصها   

الخطوه التاسعه 
تلف بخفه علي شكل أسطوانه من جهةالعرض مع ملاحظة جعل اللفه الاولي صغيره بقدر المستطاع 

الخطوه العاشره 
تلف في الورقه وتترك مده لتثبت  ثم يدهن الوجه اما بالمربي ويرش عليه البندق المحمص المفري 
او تغطي بالكريم شانتيه او تدهن بالمربي وترش الشيكولاته او تقطع دوائر وتقدم كصنف جاتوه هذه الخطوه لكي سيدتي افعلي ما تشائين وبالف هنا وشفاء 
كيفية عمل السويسرول كيفية عمل السويسرول Reviewed by muhamed elshafai on 1:30 ص Rating: 5

ليست هناك تعليقات:

يتم التشغيل بواسطة Blogger.